Απαιτείται να ολοκληρωθούν όλα τα Μαθήματα
Μάθετε όλες τις βασικές θεωρίες της υγροχρωματογραφίας μαζί με πρακτικές εφαρμογές στον κλάδο της ανάλυσης τροφίμων. Στο εξ αποστάσεως σεμινάριο θα παρουσιαστούν όλες οι κρίσιμες παράμετροι που αφορούν τους διαλύτες και ρυθμιστικά διαλύματα (κινητή φάση), τις αντλίες, την ισοκρατική και βαθμιδωτή έκλουση, την εισαγωγή του δείγματος, τις αναλυτικές στήλες, και τους διάφορους ανιχνευτές όπως UV και φασματομετρία μάζας.
Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν επίσης οι τρόποι ολοκλήρωσης καθώς και θέματα που αφορούν την ποσοτικοποίηση με χρήση εσωτερικού προτύπου.
Ο Κωστάκης Μάριος είναι κάτοχος διδακτορικού του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών (ΕΚΠΑ).
Είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής σε προγράμματα ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ, ΕΦΕΤ για επιχειρήσεις τροφίμων και στον ΕΟΠΠΕΠ και Εσωτερικός Επιθεωρητής σε συστήματα Ποιότητας ISO 17025 και 22000.
Από το 2017 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιστημονικού Τμήματος Αναλυτικής Χημείας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και από το 2019 συμμετέχει στην Ομάδα Εργασίας της EURACHEM για θέματα Επικύρωσης Αναλυτικών Μεθόδων. Συμμετέχει με εργασίες του σε εθνικά και ευρωπαϊκά συνέδρια για θέματα Χημικής Μετρολογίας και Διασφάλισης Ποιότητας Χημικών Μετρήσεων.
Σήμερα εργάζεται ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας του Τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ, όπου είναι και Υπεύθυνος Ποιότητας του διαπιστευμένου κατά ISO 17025 τμήματος Ελέγχου Ποιότητας Τροφίμων του Εργαστηρίου Παροχής Υπηρεσιών του αντίστοιχου ακαδημαϊκού Εργαστηρίου. Τέλος από το 2011 διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Αναλυτική Χημείας και Διασφάλιση Ποιότητας» τις ενότητες «Εφαρμογές Στατιστικής - Χημειομετρίας με χρήση EXCEL» και «Υπολογισμός Αβεβαιότητας με τη μεθοδολογία Monte-Carlo» .
Για να δείτε το «Σύνδεσμο Εισόδου Webinar», παρακαλούμε συνδεθείτε στην ιστοσελίδα μας!(Μόνο για άτομα που έχουν κάνει εγγραφή)