Live Webinars
Η ενότητα των Live Webinars:
Χημική Ανάλυση και Έλεγχος Ποιότητας Τροφίμων
Περιγραφή Webinar
Η ποιότητα και η ασφάλεια των τροφίμων είναι συνυφασμένη με τη χημική ανάλυση όπως αυτή επιτάσσεται από την εκάστοτε νομοθεσία. Χημικοί και μικροβιολογικοί επιμολυντές, νοθεία και κακή συντήρηση αποτελούν τους βασικούς άξονες μείωσης της ποιότητας ενός τροφίμου. Στο συγκεκριμένο σεμινάριο παρουσιάζονται όλες εκείνες οι χημικές αναλύσεις που επιβάλλονται από τη νομοθεσία για τον έλεγχο των τροφίμων, καθώς και οι απαραίτητες από το νόμο αναλύσεις για τον καθορισμό διαφόρων ισχυρισμών υγείας. Θέλετε να γίνετε ο ειδικός;
- Εκπαίδευση και κατάρτιση πάνω στην κατανόηση των απαιτήσεων του ποιοτικού ελέγχου των τροφίμων
- Ενημέρωση σχετικά με θέματα νομοθεσίας που αφορούν την διατροφική επισήμανση των τροφίμων
- Κατανόηση για το ποιες χημικές αναλύσεις είναι απαραίτητες αλλά και ποιες είναι απαραίτητες για ισχυρισμούς υγείας
- Κατανόηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας πάνω στις απαραίτητες χημικές αναλύσεις που αφορούν τρόφιμα
- Εκπαίδευση για προστασία από πιθανά κρούσματα νοθείας
- Κατανόηση της μορφής της ετικέτας της διαθρεπτική επισήμανσης πάνω σε ένα τρόφιμο
- Απόκτηση γνώσης πάνω σε εξειδικευμένες χημικές αναλύσεις που αφορούν τη διατροφική επισήμανση των τροφίμων και τον προσδιορισμό των επιμολυντών
- Ανίχνευση νοθείας σε τρόφιμα μαζικής κατανάλωσης, όπως γάλα, ελαιόλαδο, μέλι κ.ά.
- Απόκτηση έγγραφης μαρτυρίας (πιστοποιητικού) των εκπαιδευομένων για την γνώση τους πάνω στα θέματα σχετικά με την ποιότητα του ελαιολάδου
• Στελέχη Ποιοτικού Ελέγχου
• Διευθυντές και εργαζόμενους σε ιδιωτικά ή κρατικά χημικά εργαστήρια
• Εν δυνάμει εργαζόμενους σε χημικά εργαστήρια που επιθυμούν να ενδυναμώσουν το βιογραφικό τους
• Συμβούλους Συστημάτων Ποιότητας
• Επιθεωρητές Φορέων Διαπίστευσης και Φορέων Πιστοποίησης
• Γεωπόνους, χημικούς, τεχνολόγους τροφίμων, ειδικούς περιβάλλοντος, και συναφών επαγγελμάτων
• Παραγωγούς, τυποποιητές και μεταποιητές τροφίμων
• Σεφ και εργαζόμενους σε καταστήματα μαζικής εστίασης
• Εργαζόμενους στη βιομηχανία τροφίμων
• Φοιτητές θετικών επιστημών
- Χρήση πλατφόρμας με καινοτόμο λογισμικό αποκλειστικά για Webinars
- Εξοικονόμηση χρόνου και κόστους
- Άμεση επικοινωνία με τον εισηγητή σε όλη τη διάρκεια του Webinar
- Πρακτικές γνώσεις και συμβουλές σε στοχευμένες ανάγκες
- Δυνατότητα επιπλέον επικοινωνίας για συμβουλές με τον ειδικό
- Πιστοποίηση παρακολούθησης για γνώσεις πάνω σε Τεχνικές Επιθεώρησης και Διαπίστευσης Εργαστηρίων
- Εκπαιδευτικό υλικό του Webinar
Χρονικός Καταμερισμός του Webinar
Σάββατο 11-11-2023 ώρες 17:00 - 20:00
1η Ενότητα | Σύγχρονες αναλυτικές τεχνικές
Πλήρης περιγραφή των σύγχρονων αναλυτικών τεχνικών, όπως αεριοχρωματογραφία, υγροχρωματογραφία, ατομική απορρόφηση και ICP, που αφορούν τον προσδιορισμό επιμολυντών και θρεπτικών συστατικών στα τρόφιμα. Απαραίτητη ενότητα για όσους θέλουν να δυναμώσουν το βιογραφικό τους σε θέματα σύγχρονης ανάλυσης και για όσους επιθυμούν να εργαστούν σε χημικό εργαστήριο ανάλυσης τροφίμων.
Σάββατο 11-11-2023 ώρες 17:00 - 20:00
Σάββατο 18-11-2023 ώρες 17:00 - 20:00
2η Ενότητα | Σύγχρονες αναλυτικές τεχνικές και εισαγωγή στο ISO 17025
Στην ενότητα αυτή συνεχίζεται η περιγραφή των σύγχρονων αναλυτικών τεχνικών. Συγκεκριμένα παρουσιάζονται αναλυτικά η αεριοχρωματογραφία και η υγροχρωματογραφία. Στη συνέχεια γίνεται εισαγωγή στο ISO 17025 και συγκεκριμένα στις παραγράφους που διέπουν το πρότυπο ως προς την τεχνική επάρκεια. Απαραίτητη ενότητα για όσους θέλουν να δυναμώσουν το βιογραφικό τους σε θέματα σύγχρονης ανάλυσης και για όσους επιθυμούν να εργαστούν σε διαπιστευμένα ή υπό διαπίστευση χημικά εργαστήρια.
Σάββατο 25-11-2023 ώρες 17:00 - 20:00
3η Ενότητα | Ανάπτυξη και επικύρωση μεθόδων με βάση το πρότυπο ISO 17025
Πλήρης περιγραφή του τρόπου επικύρωσης μιας αναλυτικής μεθόδου για διαπίστευση της. Αναλυτική επίδειξη με χρήση excel του τρόπου υπολογισμού του ορίου ανίχνευσης και ποσοτικοποίησης, της επαναληψιμότητας, της αναπαραγωγιμότητας και των ανακτήσεων. Πολύ χρήσιμη ενότητα για όσους θέλουν να μάθουν πως επικυρώνεται μια μέθοδος από ένα χημικό εργαστήριο ώστε να διαπιστευτεί. Μετά το πέρας της ενότητας μπορείτε να μας ζητήσετε δωρεάν το excel υπολογισμών ώστε να το χρησιμοποιήσετε για τα δικά σας δεδομένα.
Σάββατο 25-11-2023 ώρες 17:00 - 20:00
Σάββατο 02-12-2023 ώρες 17:00 - 20:00
4η Ενότητα | Διαθρεπτική επισήμανση τροφίμων και αναλυτική περιγραφή μεθόδων προσδιορισμού λίπους και πρωτεϊνών-Ισχυρισμοί υγείας.
Πλήρης περιγραφή του τρόπου κατασκευής της διαθρεπτικής επισήμανσης των τροφίμων για να αποφεύγετε τα πρόστιμα από τον ΕΦΕΤ. Πλήρης περιγραφή του τρόπου επισήμανσης των αλλεργιογόνων και αναλυτική παρουσίαση του τρόπου υπολογισμού της ημερήσιας πρόσληψης για εξαγωγή ισχυρισμών υγείας. Εκπαίδευση πάνω σε προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ. Αναλυτική περιγραφή μεθόδου προσδιορισμού λίπους, προφίλ λιπαρών οξέων, πρωτεΐνης, Λεπτομερής περιγραφή διαδικασιών, αναλύσεων και υπολογισμών. Πολύ χρήσιμη ενότητα για όλους εκείνους που εργάζονται στη βιομηχανία τροφίμων ή σε χημικά εργαστήρια που ασχολούνται με την ανάλυση των τροφίμων και για όλους εκείνους που επιθυμούν να δυναμώσουν το βιογραφικό τους.
Σάββατο 09-12-2023 ώρες 17:00 - 20:00
5η Ενότητα | Περιγραφή προσδιορισμού υγρασίας, τέφρας, περιεκτικότητας σε αλάτι και υδατανθράκων για κατασκευή διαθρεπτικής επισήμανσης.
Συνέχεια των αναλύσεων που απαιτούνται για τον προσδιορισμό της διαθρεπτικής επισήμανσης των τροφίμων. Προσδιορισμός υγρασίας, τέφρας και υδατανθράκων. Λεπτομερής περιγραφή διαδικασιών, αναλύσεων και υπολογισμών. Εισαγωγή στο σύστημα ISO 22000. Εξειδικευμένη γνώση πάνω στην κατασκευή διαγραμμάτων ροής και στον εντοπισμό των κρίσιμων σημείων ελέγχου. Συγκεκριμένα παραδείγματα που αφορούν σε καταστήματα εστίασης αλλά και βιομηχανίες. Πλήρης περιγραφή των κανόνων υγιεινής και παραδείγματα μικροβιολογικών ελέγχων. Απαραίτητο σεμινάριο για όσους επιθυμούν να γίνουν μελετητές ISO αλλά και για όσους ασχολούνται με τη δημόσια υγεία.
Σάββατο 09-12-2023 ώρες 17:00 - 20:00
Σάββατο 16-12-2023 ώρες 17:00 - 20:00
6η Ενότητα | Κανόνες υγιεινής σε εστιατόρια και πως να αναγνωρίζετε τη νοθεία σε τρόφιμα όπως το ελαιόλαδο, το μέλι και το γάλα
Σε αυτή την ενότητα γίνεται πλήρης περιγραφή των κανόνων υγιεινής που πρέπει να υπάρχουν σε ένα εστιατόριο στα πλαίσια εκπαίδευσης κατά ΕΦΕΤ και όπως θα πρέπει να συντηρείται μέσω των κανόνων του HACCP. Επιπλέον στη συγκεκριμένη ενότητα παρουσιάζονται αναλυτικά οι μέθοδοι για τον εντοπισμό της νοθείας σε τρόφιμα ευρείας κατανάλωσης. Απαραίτητη ενότητα για όλους εκείνους που ασχολούνται με καταστήματα μαζικής εστίασης και με τη βιομηχανία τροφίμων καθώς και όλους εκείνους που ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα. Στο τέλος της ενότητας υπάρχει ερωτηματολόγιο αυτοαξιολόγησης το οποίο ,μπορείτε να μας το ζητήσετεμετά το πέρας των ενοτήτων.
Τιμές και Παροχές
Ατομική Εγγραφή
- Τιμή ανά Άτομο
- Έκπτωση 0%
- Εκπαιδευτικό Υλικό
- Πιστοποιητικό Παρακολούθησης
- Άμεση Επικοινωνία με τον Εισηγητή
- ΔΩΡΕΑΝ Εξάμηνη Πρόσβαση στο Μαγνητοσκοπημένο Σεμινάριο
- Περιλαμβάνει ΦΠΑ 24%
Από: 3-6 Άτομα
- Τιμή ανά Άτομο
- Έκπτωση 10%
- Εκπαιδευτικό Υλικό
- Πιστοποιητικό Παρακολούθησης
- Άμεση Επικοινωνία με τον Εισηγητή
- ΔΩΡΕΑΝ Εξάμηνη Πρόσβαση στο Μαγνητοσκοπημένο Σεμινάριο
- Περιλαμβάνει ΦΠΑ 24%
Από: 7+ Άτομα
- Τιμή ανά Άτομο
- Έκπτωση 15%
- Εκπαιδευτικό Υλικό
- Πιστοποιητικό Παρακολούθησης
- Άμεση Επικοινωνία με τον Εισηγητή
- ΔΩΡΕΑΝ Εξάμηνη Πρόσβαση στο Μαγνητοσκοπημένο Σεμινάριο
- Περιλαμβάνει ΦΠΑ 24%
Επιπρόσθετες Πληροφορίες Webinar
Ημερομηνία διεξαγωγής Webinar | 11-Νοε-2023 17:00 |
Ημερομηνία Λήξης Webinar | 16-Δεκ-2023 20:00 |
Καταληκτική Ημερομηνία | 10-Νοε-2023 21:00 |
Μέγιστος Αριθμός Συμμετεχόντων | 30 |
Τιμή ανά άτομο (περιλαμβάνει Φ.Π.Α.) | 160€ |
Ομαδική Εγγραφή (τιμές από # αριθμό ατόμων και άνω)
Αριθμός Ατόμων | Τιμή ανά άτομο (περιλαμβάνει Φ.Π.Α.) (€) |
---|---|
3 | 150 |
6 | 140 |
Χρόνος που απομένει για την έναρξη του Webinar:
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
Ο Πασιάς Ιωάννης είναι κάτοχος διδακτορικού και μεταδιδακτορικού τίτλου σπουδών από το τμήμα Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με περισσότερες από είκοσι διεθνείς επιστημονικές δημοσιεύσεις με κριτές, ενώ είναι και συγγραφέας αρκετών κεφαλαίων σε επιστημονικά βιβλία διεθνών επιστημονικών οίκων.
Ως ερευνητής έχει ασχοληθεί με τον ποιοτικό έλεγχο των τροφίμων και φαρμάκων και υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος στο διαπιστευμένο κατά 17025 εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει επίσης εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης σε υπό διαπίστευση εργαστήρια (π.χ ΕΦΕΤ) και στον ποιοτικό έλεγχο τροφίμων και φαρμάκων.
Έχει πλούσια διδακτική εμπειρία ως εισηγητής σε επιστημονικά σεμινάρια που διοργάνωσαν το πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ενώ έχει και πλούσια διδακτική εμπειρία ως βοηθητικό προσωπικό σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Σήμερα εργάζεται ως Τεχικός Υπεύθυνος του Γενικού Χημείου Έρευνας και Αναλύσεων Πασιάς - Ραπτοπούλου και είναι ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της Webinarium.
|