Live Webinars
Η ενότητα των Live Webinars:
Ποιότητα, Υγιεινή και Ασφάλεια Τροφίμων - Τα Πάντα για τη Σύγχρονη Βιομηχανία Τροφίμων
Περιγραφή Webinar
Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να δοθούν οι ορισμοί, στόχοι και στάδια ποιοτικού ελέγχου, ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων. Θα περιγραφούν αναλυτικά και με βάση την ισχύουσα νομοθεσία όλες οι μέθοδοι ποιοτικού ελέγχου, καθώς και η αποτύπωση του οργανογράμματος μιας μικρομεσαίας ή μεγάλης επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Στόχος είναι η εκμάθηση των ευθυνών και καθηκόντων όλου του τμήματος του ποιοτικού ελέγχου μιας επιχείρησης ή εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο των τροφίμων ή της μαζικής εστίασης. Επίσης θα αναφερθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των τροφίμων (Ποσοτικά, αφανή, οργανοληπτικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά π.χ. Εμφάνιση, υφή, οσμή και άρωμα, γεύση). Τέλος ο εκπαιδευόμενος θα μάθει τι ορίζει η νομοθεσία για την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων από την παραλαβή μέχρι το τελικό προϊόν.
- Παροχή εξειδικευμένης γνώσης σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων
- Εκπαίδευση νέων επιστημόνων, των στελεχών και των νέων επιχειρηματιών στο χώρο των τροφίμων σχετικά με την τυποποίηση, την επισήμανση, και τον ποιοτικό έλεγχο των τροφίμων.
- Εκπαίδευση εταιρειών σε θέματα οργάνωσης εξαγωγών Ελληνικών τροφίμων
- Σταθερή ποιότητα των προϊόντων μέσω της τυποποίησης αλλά και του ποιοτικού ελέγχου, η αποτύπωση
- Παροχή γνώσεων και εργαλείων δουλειάς ώστε οι νέοι επιστήμονες να ενδυναμώσουν τα βιογραφικά τους και να μπορούν ανταποκριθούν στην σύγχρονη αγορά εργασίας στον κλάδο των τροφίμων.
- Στελέχη Ποιοτικού Ελέγχου/Επιχειρήσεων
- Επιστήμονες σχετικών κλάδων με τα τρόφιμα
- Ιδιοκτήτες ή υπάλληλους καταστημάτων μαζικής εστίασης
- Συμβούλους Συστημάτων Ποιότητας
- Γεωπόνους, χημικούς, τεχνολόγους τροφίμων, ειδικούς περιβάλλοντος, και συναφών επαγγελμάτων
- Φοιτητές θετικών επιστημών και συναφών με το αντικείμενο σχολές
- Θεωρία εμπλουτισμένη με εικόνες και links
- Παραδείγματα - Υποδειγματικές Ασκήσεις
- Μελέτες Περίπτωσης
- Πρόσθετη Βιβλιογραφία και Δικτυογραφία
- Χρήση πλατφόρμας με καινοτόμο λογισμικό αποκλειστικά για Webinars
- Εξοικονόμηση χρόνου και κόστους
- Άμεση επικοινωνία με τον εισηγητή σε όλη τη διάρκεια του Webinar
- Δυνατότητα επιπλέον επικοινωνίας για συμβουλές με τον ειδικό
- Εκπαιδευτικό υλικό του Webinar
Χρονικός Καταμερισμός του Webinar
Σάββατο 13-10-2018 ώρες 11:00 - 12:00
1η Ενότητα | Γάλα & Γαλακτοκομικά προϊόντα
Παραγωγή & συστατικά του γάλακτος. Μικροβιολογία του γάλακτος, παστεριωμένο και αποστειρωμένο γάλα. Όξινα γαλακτοκομικά προϊόντα. Τυριά. Ποιοτικός έλεγχος γάλακτος & γαλακτοκομικών προϊόντων. Νομοθεσία Ελληνική και Ευρωπαϊκή.
Σάββατο 13-10-2018 ώρες 11:00 - 12:00
Σάββατο 13-10-2018 ώρες 12:00 - 13:00
2η Ενότητα | Κρέας, Κρεατοσκευάσματα, Αλιεύματα & Μέλι
Περιγραφή & ταξινόμηση κρέατος και κρεατοσκευασμάτων. Κάπνισμα, αλάτισμα και νίτρωση. Αφυδατωμένα, παστεριωμένα και βραστά αλλαντικά. Συντήρηση κρέατος και κρεατοσκευασμάτων με ψύξη. Ποιοτικός έλεγχος κρέατος & κρεατοσκευασμάτων. Σχηματική ταξινόμηση αλιευμάτων. Χημική σύσταση και βιολογική αξία. Διατήρηση με ψύξη και κατάψυξη. Κονσερβοποίηση, αλάτισμα, κάπνισμα και αποξήρανση αλιευμάτων. Ποιοτικός έλεγχος μελιού.
Σάββατο 13-10-2018 ώρες 13:00 - 14:00
3η Ενότητα | Φρούτα, Λαχανικά & Δημητριακά
Γενικά για την συντήρηση φρούτων και λαχανικών. Κονσερβοποίηση φρούτων. Κονσερβοποίηση λαχανικών. Ξήρανση φρούτων, π.χ. Δαμάσκηνα, σουλτανίνα, σύκα. Ποιοτικός έλεγχος φρούτων & λαχανικών. Τεχνολογία δημητριακών. Ποιότητες αλεύρων, αρτοποίηση. Προϊόντα δημητριακών. Ποιοτικός έλεγχος δημητριακών και των προϊόντων τους. Τυποποίηση ή/και πιστοποίηση για εξαγωγή προϊόντων. Νομοθεσία Ελληνική και Ευρωπαϊκή.
Σάββατο 13-10-2018 ώρες 13:00 - 14:00
Σάββατο 13-10-2018 ώρες 14:00 - 15:00
4η Ενότητα | Λίπη και έλαια
Τεχνολογία παραλαβής ελαίων - Ελαιόλαδο. Τεχνολογία παρασκευής ελιών. Ποιοτικός έλεγχος λιπών & ελαίων. Τυποποίηση ή/και πιστοποίηση για εξαγωγή προϊόντων, Βιολογική γεωργία. Νομοθεσία Ελληνική και Ευρωπαϊκή.
Σάββατο 13-10-2018 ώρες 15:00 - 16:00
5η Ενότητα | Αλκοολούχα ποτά Τεχνολογία παρασκευής οίνου και ζύθου.
Παρασκευή και ποιοτικός έλεγχος αλκοολούχων ποτών. Τυποποίηση και εξαγωγή προϊόντων. Νομοθεσία Ελληνική και Ευρωπαϊκή.
Σάββατο 13-10-2018 ώρες 15:00 - 16:00
Τιμές και Παροχές
Ατομική Εγγραφή
- Τιμή ανά Άτομο
- Έκπτωση 0%
- Εκπαιδευτικό Υλικό
- Πιστοποιητικό Παρακολούθησης
- Άμεση Επικοινωνία με τον Εισηγητή
- ΔΩΡΕΑΝ Εξάμηνη Πρόσβαση στο Μαγνητοσκοπημένο Σεμινάριο
- Περιλαμβάνει ΦΠΑ 24%
Από: 3-6 Άτομα
- Τιμή ανά Άτομο
- Έκπτωση 10%
- Εκπαιδευτικό Υλικό
- Πιστοποιητικό Παρακολούθησης
- Άμεση Επικοινωνία με τον Εισηγητή
- ΔΩΡΕΑΝ Εξάμηνη Πρόσβαση στο Μαγνητοσκοπημένο Σεμινάριο
- Περιλαμβάνει ΦΠΑ 24%
Από: 7+ Άτομα
- Τιμή ανά Άτομο
- Έκπτωση 15%
- Εκπαιδευτικό Υλικό
- Πιστοποιητικό Παρακολούθησης
- Άμεση Επικοινωνία με τον Εισηγητή
- ΔΩΡΕΑΝ Εξάμηνη Πρόσβαση στο Μαγνητοσκοπημένο Σεμινάριο
- Περιλαμβάνει ΦΠΑ 24%
Επιπρόσθετες Πληροφορίες Webinar
Ημερομηνία διεξαγωγής Webinar | 13-Οκτ-2018 11:00 |
Ημερομηνία Λήξης Webinar | 13-Οκτ-2018 15:00 |
Καταληκτική Ημερομηνία | 12-Οκτ-2018 |
Μέγιστος Αριθμός Συμμετεχόντων | 20 |
Τιμή ανά άτομο (περιλαμβάνει Φ.Π.Α.) | 180€ |
Ομαδική Εγγραφή (τιμές από # αριθμό ατόμων και άνω)
Αριθμός Ατόμων | Τιμή ανά άτομο (περιλαμβάνει Φ.Π.Α.) (€) |
---|---|
3 | 162 |
6 | 153 |
Χρόνος που απομένει για την έναρξη του Webinar:
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
Ο Χαράλαμπος Προεστός έχει Πτυχίο Χημείας, από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού (MSc) στην Επιστήμη Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο του Reading, Ηνωμένο Βασίλειο. Απέκτησε το διδακτορικό του στη Χημεία Τροφίμων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ), όπου συνέχισε μεταδιδακτορική έρευνα σχετικά με τις φυσικές αντιοξειδωτικές ουσίες σε προγράμματα από την ΕΕ και την Ελλάδα. Μετά από περαιτέρω μετεκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Wageningen (Ολλανδίας), εργάστηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο ΓΠΑ. Εργάστηκε ως Χημικός στον Εθνικό Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ως ελεγκτής σε επιχειρήσεις τροφίμων και ήταν υπεύθυνος του Χημικού εργαστηρίου του ΕΦΕΤ στην Αθήνα που είναι πιστοποιημένο με ISO 17025. Σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Χημείας, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 35 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και αποτελεί μέλος της επιστημονικής επιτροπής σε περισσότερα από 15 διεθνούς φήμης επιστημονικά περιοδικά.
|
ΠΡΟΣΕΧΗ WEBINARS
Η διαδικασία εγγραφών στο Webinar αυτού του εκπαιδευτικού κύκλου έχει ολοκληρώθει.
Αν επιθυμείτε να το παρακολουθήσετε μαγνητοσκοπημένο, μπορείτε να το παραγγείλετε στην ενότητα του e-Learning μας