Live Webinars
Η ενότητα των Live Webinars:
Εκτίμηση και Υπολογισμός αβεβαιότητας χημικών μετρήσεων και δοκιμών διακριβώσεων
Περιγραφή Webinar
Το συγκεκριμένο σεμινάριο αφορά την εκτίμηση της αβεβαιότητας των χημικών μετρήσεων. Η αβεβαιότητα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της χημικής μέτρησης και είναι υποχρεωτική η εκτίμησή της στα εργαστήρια δοκιμών και διακριβώσεων που δουλεύουν με βάση το πρότυπο ISO 17025 και είναι διαπιστευμένα ως προς αυτό. Ωστόσο, η εκτίμησή της συχνά δημιουργεί προβληματισμό και ασάφεια από τα εργαστήρια. Στο παρόν σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στις προσεγγίσεις για την εκτίμηση της αβεβαιότητας, θα επιλύσουν τις απορίες τους και θα διαλευκάνουν σημεία που μπορεί να υπάρχουν ασάφειες.
Το συγκεκριμένο εξ αποστάσεως σεμινάριο αποτελεί πραγματικό εφόδιο για κάθε χημικό, τεχνολόγο τροφίμων, γεωπόνο ή συναφούς ειδικότητας που ασχολείται με τις χημικές αναλύσεις ή τις διακριβώσεις εξοπλισμού κατά ISO 17025:2017. Το σεμινάριο παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες εκπαίδευσης ώστε να παράσχει στους αποφοίτους του την ουσιαστική ενδυνάμωση των γνώσεων τους και κατ’ επέκταση την ενίσχυση των βιογραφικών τους.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν αποκλειστικά εξ αποστάσεως μέσω διαδραστικής πλατφόρμας και σε περίπτωση αδυναμίας live παρακολούθησης παρέχεται μαγνητοσκοπημένο βίντεο.
Στο σεμινάριο οι συμμετέχοντες/ουσες θα εκπαιδευτούν :
- στις δύο βασικές προσεγγίσεις για την εκτίμηση και τον υπολογισμό της αβεβαιότητας των χημικών μετρήσεων (bottom-up & top-down). Ενημερωτική εισήγηση θα γίνει στην πιο εξειδικευμένη μεθοδολογία Monte-Carlo.
- στις βασικές αρχές στατιστικής που απαιτούνται για την εκτίμηση της αβεβαιότητας (Είδη σφαλμάτων, Σφάλματα 1ου & 2ου είδους, κατανομές πιθανοτήτων, συνδυασμός αβεβαιοτήτων κλπ)
- σε στατιστική επεξεργασία αποτελεσμάτων
- σε δήλωση συμμόρφωσης αποτελεσμάτων
- σε θέματα αξιολόγησης αποτελεσμάτων
- Άτομα με ενδιαφέροντα πάνω στη χημική ανάλυση
- Στο προσωπικό που εργάζεται στα εργαστήρια δοκιμών και διακριβώσεων (αναλυτές, υπεύθυνοι ποιότητας, ιδιοκτήτες, τεχνικοί υπεύθυνοι)
- Ιδιοκτήτες και στελέχη επιχειρήσεων τροφίμων ή ποτών
- Γεωπόνους, χημικούς, τεχνολόγους τροφίμων ή συναφούς αντικειμένου
- Φοιτητές θετικών επιστημών
- Επιθεωρητές συστημάτων ISO
- Εξειδικευμένη γνώση πάνω στις προσεγγίσεις για την εκτίμηση και τον υπολογισμό αβεβαιότητας
- Παραδείγματα - Υποδειγματικές Ασκήσεις
- Μελέτες Περίπτωσης
- Πρόσθετη Βιβλιογραφία και Δικτυογραφία
- Χρήση πλατφόρμας με καινοτόμο λογισμικό αποκλειστικά για Webinars
- Εξοικονόμηση χρόνου και κόστους
- Άμεση επικοινωνία με τον εισηγητή σε όλη τη διάρκεια του Webinar
- Δυνατότητα επιπλέον επικοινωνίας για συμβουλές με τον ειδικό
- Πιστοποίηση παρακολούθησης
Χρονικός Καταμερισμός του Webinar
Κυριακή 24-10-2021 ώρες 16:00 - 20:00
1η Ενότητα
Κυριακή 24-10-2021 ώρες 16:00 - 20:00
Κυριακή 31-Οκτ-2021 ώρες 16:00 - 20:00
2η Ενότητα
Τιμές και Παροχές
Ατομική Εγγραφή
- Τιμή ανά Άτομο
- Έκπτωση 0%
- Εκπαιδευτικό Υλικό
- Πιστοποιητικό Παρακολούθησης
- Άμεση Επικοινωνία με τον Εισηγητή
- ΔΩΡΕΑΝ Εξάμηνη Πρόσβαση στο Μαγνητοσκοπημένο Σεμινάριο
- Περιλαμβάνει ΦΠΑ 24%
Από: 3-6 Άτομα
- Τιμή ανά Άτομο
- Έκπτωση 10%
- Εκπαιδευτικό Υλικό
- Πιστοποιητικό Παρακολούθησης
- Άμεση Επικοινωνία με τον Εισηγητή
- ΔΩΡΕΑΝ Εξάμηνη Πρόσβαση στο Μαγνητοσκοπημένο Σεμινάριο
- Περιλαμβάνει ΦΠΑ 24%
Από: 7+ Άτομα
- Τιμή ανά Άτομο
- Έκπτωση 15%
- Εκπαιδευτικό Υλικό
- Πιστοποιητικό Παρακολούθησης
- Άμεση Επικοινωνία με τον Εισηγητή
- ΔΩΡΕΑΝ Εξάμηνη Πρόσβαση στο Μαγνητοσκοπημένο Σεμινάριο
- Περιλαμβάνει ΦΠΑ 24%
Επιπρόσθετες Πληροφορίες Webinar
Ημερομηνία διεξαγωγής Webinar | 24-Οκτ-2021 16:00 |
Ημερομηνία Λήξης Webinar | 31-Οκτ-2021 20:00 |
Καταληκτική Ημερομηνία | 23-Οκτ-2021 20:00 |
Μέγιστος Αριθμός Συμμετεχόντων | 20 |
Τιμή ανά άτομο (περιλαμβάνει Φ.Π.Α.) | 124€ |
Ομαδική Εγγραφή (τιμές από # αριθμό ατόμων και άνω)
Αριθμός Ατόμων | Τιμή ανά άτομο (περιλαμβάνει Φ.Π.Α.) (€) |
---|---|
3 | 112 |
6 | 106 |
Χρόνος που απομένει για την έναρξη του Webinar:
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
Ο Κωστάκης Μάριος είναι κάτοχος διδακτορικού του Τμήματος Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών (ΕΚΠΑ).
Είναι Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής σε προγράμματα ΛΑΕΚ-ΟΑΕΔ, ΕΦΕΤ για επιχειρήσεις τροφίμων και στον ΕΟΠΠΕΠ και Εσωτερικός Επιθεωρητής σε συστήματα Ποιότητας ISO 17025 και 22000.
Από το 2017 είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιστημονικού Τμήματος Αναλυτικής Χημείας της Ένωσης Ελλήνων Χημικών και από το 2019 συμμετέχει στην Ομάδα Εργασίας της EURACHEM για θέματα Επικύρωσης Αναλυτικών Μεθόδων. Συμμετέχει με εργασίες του σε εθνικά και ευρωπαϊκά συνέδρια για θέματα Χημικής Μετρολογίας και Διασφάλισης Ποιότητας Χημικών Μετρήσεων.
Σήμερα εργάζεται ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Εργαστήριο Αναλυτικής Χημείας του Τμήματος Χημείας του ΕΚΠΑ, όπου είναι και Υπεύθυνος Ποιότητας του διαπιστευμένου κατά ISO 17025 τμήματος Ελέγχου Ποιότητας Τροφίμων του Εργαστηρίου Παροχής Υπηρεσιών του αντίστοιχου ακαδημαϊκού Εργαστηρίου. Τέλος από το 2011 διδάσκει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Αναλυτική Χημείας και Διασφάλιση Ποιότητας» τις ενότητες «Εφαρμογές Στατιστικής - Χημειομετρίας με χρήση EXCEL» και «Υπολογισμός Αβεβαιότητας με τη μεθοδολογία Monte-Carlo» .
|
ΠΡΟΣΕΧΗ WEBINARS
Η διαδικασία εγγραφών στο Webinar αυτού του εκπαιδευτικού κύκλου έχει ολοκληρώθει.
Αν επιθυμείτε να το παρακολουθήσετε μαγνητοσκοπημένο, μπορείτε να το παραγγείλετε στην ενότητα του e-Learning μας