Live Webinars
Η ενότητα των Live Webinars:
Παραγωγική διαδικασία για τυποποίηση ποιοτικού ελαιόλαδου - Ισχυρισμοί υγείας - Ετικέτα τελικού προϊόντος - Αρχές διασφάλισης ποιότητας
Περιγραφή Webinar
Το σεμινάριο έχει σκοπό να παρουσιάσει αντικείμενα και δεξιότητες που πρέπει να ακολουθούνται από τα ελαιοτριβεία και τα τυποποιητήρια σε ότι αφορά την υγιεινή, και ασφάλεια, την ταυτοποίηση των κινδύνων, την αξιολόγηση των κρίσιμων σημείων ελέγχου, τη διασφάλιση της ιχνηλασιμότητας, της επισήμανσης, της ποιότητας, του οργανοληπτικού ελέγχου και των ισχυρισμών υγείας με βάση τον ΕΚ 1924/2006 και ΕΚ 432/2012.
Ο εκπαιδευόμενος θα μάθει τα πάντα γύρω από το ελαιόλαδο, που είναι το βασικότερο τρόφιμο της Μεσογειακής διατροφής, μαθαίνοντας τις Αρχές Διασφάλισης ποιότητας, το πρότυπο του HACCP και πως αυτό λειτουργεί μέσα από μία γραμμή παραγωγής ελαιόλαδου, την διαθρεπτική αξία του ελαιόλαδου και τα συστατικά που το αποτελούν καθώς και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται ο οργανοληπτικός έλεγχος και η τυποποίηση με βάση τον ΕΚ 1169/2011.
- Παροχή εξειδικευμένης γνώσης σε θέματα παραγωγής και τυποποίησης ποιοτικών ελαιολάδων.
- Εκπαίδευση νέων επιστημόνων, παραγωγών και επιχειρηματιών στο χώρο των τροφίμων σχετικά με την τυποποίηση, την επισήμανση, τον ποιοτικό έλεγχο του ελαιολάδου και την διαχείριση των αποβλήτων.
- Εκπαίδευση εταιρειών σε θέματα οργάνωσης εξαγωγών Ελληνικών τροφίμων.
- Σταθερή ποιότητα των προϊόντων μέσω της τυποποίησης αλλά και της εφαρμογής Συστημάτων Ποιότητας.
- Παροχή γνώσεων και εργαλείων δουλειάς ώστε οι νέοι επιστήμονες να ενδυναμώσουν τα βιογραφικά τους και να μπορούν ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σύγχρονηςαγοράς εργασίας στον κλάδο των τροφίμων.
- Στελέχη Ποιοτικού Ελέγχου/Επιχειρήσεων
- Επιστήμονες κλάδων σχετικών με τα τρόφιμα
- Παραγωγοί και τυποποιητές ελαιολάδου
- Συμβούλους Συστημάτων Ποιότητας
- Ελαιοτριβεία και τυποποιητήρια
- Γεωπόνους, χημικούς, τεχνολόγους τροφίμων, ειδικούς περιβάλλοντος, και συναφών επαγγελμάτων
- Φοιτητές θετικών επιστημών και συναφών με το αντικείμενο σχολών
- Όσους θέλουν να ασχοληθούν μελλοντικά με το ελαιόλαδο
- Θεωρία εμπλουτισμένη με εικόνες και links
- Παραδείγματα - Υποδειγματικές Ασκήσεις
- Μελέτες Περίπτωσης
- Πρόσθετη Βιβλιογραφία και Δικτυογραφία
- Άμεση επικοινωνία με τον εισηγητή
- Δυνατότητα επιπλέον επικοινωνίας για συμβουλές
- Πιστοποίηση παρακολούθησης
- Δυνατότητα επιπλέον επικοινωνίας για συμβουλές
Χρονικός Καταμερισμός του Webinar
Σάββατο 22-05-2021 ώρες 16:00 - 20:00
Θεματική Ενότητα | Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας Ελαιόλαδου-Ισχυρισμοί υγείας- HACCP-Κανόνες εμπορίας και Επισήμανση Ελαιολάδου Ετικέτα ελαιόλαδου
Νομοθεσία Ευρωπαϊκή και Εθνική, Ορισμοί, κατηγορίες Ελαιόλαδων και Πυρηνέλαιων, Ιδιότητες και χαρακτηριστικά του προϊόντος. Ορισμός της Ποιότητας. Χαρακτηριστικά Ποιότητας, κριτήρια γνησιότητας, Οργανοληπτική δοκιμή Ελαιόλαδου, Συσκευασία και Επισήμανση Ελαιόλαδου, Διαθρεπτική επισήμανση, Ισχυρισμοί διατροφής και υγείας, Παραδείγματα-Υποδείγματα ετικετών
Σάββατο 22-05-2021 ώρες 16:00 - 20:00
Τιμές και Παροχές
Ατομική Εγγραφή
- Τιμή ανά Άτομο
- Έκπτωση 0%
- Εκπαιδευτικό Υλικό
- Πιστοποιητικό Παρακολούθησης
- Άμεση Επικοινωνία με τον Εισηγητή
- ΔΩΡΕΑΝ Εξάμηνη Πρόσβαση στο Μαγνητοσκοπημένο Σεμινάριο
- Περιλαμβάνει ΦΠΑ 24%
Από: 3-6 Άτομα
- Τιμή ανά Άτομο
- Έκπτωση 10%
- Εκπαιδευτικό Υλικό
- Πιστοποιητικό Παρακολούθησης
- Άμεση Επικοινωνία με τον Εισηγητή
- ΔΩΡΕΑΝ Εξάμηνη Πρόσβαση στο Μαγνητοσκοπημένο Σεμινάριο
- Περιλαμβάνει ΦΠΑ 24%
Από: 7+ Άτομα
- Τιμή ανά Άτομο
- Έκπτωση 15%
- Εκπαιδευτικό Υλικό
- Πιστοποιητικό Παρακολούθησης
- Άμεση Επικοινωνία με τον Εισηγητή
- ΔΩΡΕΑΝ Εξάμηνη Πρόσβαση στο Μαγνητοσκοπημένο Σεμινάριο
- Περιλαμβάνει ΦΠΑ 24%
Επιπρόσθετες Πληροφορίες Webinar
Ημερομηνία διεξαγωγής Webinar | 22-Μάι-2021 16:00 |
Ημερομηνία Λήξης Webinar | 22-Μάι-2021 20:00 |
Καταληκτική Ημερομηνία | 22-Μάι-2021 |
Μέγιστος Αριθμός Συμμετεχόντων | 40 |
Τιμή ανά άτομο (περιλαμβάνει Φ.Π.Α.) | 60€ |
Ομαδική Εγγραφή (τιμές από # αριθμό ατόμων και άνω)
Αριθμός Ατόμων | Τιμή ανά άτομο (περιλαμβάνει Φ.Π.Α.) (€) |
---|---|
3 | 54 |
6 | 51 |
Χρόνος που απομένει για την έναρξη του Webinar:
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
Ο Χαράλαμπος Προεστός έχει Πτυχίο Χημείας, από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού (MSc) στην Επιστήμη Τροφίμων στο Πανεπιστήμιο του Reading, Ηνωμένο Βασίλειο. Απέκτησε το διδακτορικό του στη Χημεία Τροφίμων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ), όπου συνέχισε μεταδιδακτορική έρευνα σχετικά με τις φυσικές αντιοξειδωτικές ουσίες σε προγράμματα από την ΕΕ και την Ελλάδα. Μετά από περαιτέρω μετεκπαίδευση στο Πανεπιστήμιο Wageningen (Ολλανδίας), εργάστηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο ΓΠΑ. Εργάστηκε ως Χημικός στον Εθνικό Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ως ελεγκτής σε επιχειρήσεις τροφίμων και ήταν υπεύθυνος του Χημικού εργαστηρίου του ΕΦΕΤ στην Αθήνα που είναι πιστοποιημένο με ISO 17025. Σήμερα είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Χημείας, στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 35 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και αποτελεί μέλος της επιστημονικής επιτροπής σε περισσότερα από 15 διεθνούς φήμης επιστημονικά περιοδικά.
|
ΠΡΟΣΕΧΗ WEBINARS
Τοποθεσία:
Η διαδικασία εγγραφών στο Webinar αυτού του εκπαιδευτικού κύκλου έχει ολοκληρώθει.
Αν επιθυμείτε να το παρακολουθήσετε μαγνητοσκοπημένο, μπορείτε να το παραγγείλετε στην ενότητα του e-Learning μας