Οδηγός Ορθής Πρακτικής Οικοτεχνιών - Κανόνες Υγιεινής και Ασφάλειας και Προαπαιτούμενα για τη Λειτουργία της
Περιγραφή Webinar
Με το Ν. 4235/2014 και την ΥΑ 4912/120862/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, δίνεται η δυνατότητα στον επαγγελματία αγρότη και στα μέλη της οικογένειάς του να κάνουν παραγωγή τροφίμων, μεταποιώντας τα αγροτικά προϊόντα δικής του παραγωγής. Τα τρόφιμα αυτά παρασκευάζονται στο χώρο της αγροτικής εκμετάλλευσης ή της αγροτικής κατοικίας, ο οποίος ονομάζεται μονάδα τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής (ή Οικοτεχνία). Το σεμινάριο έχει σκοπό να παρουσιάσει όλες εκείνες τις ορθές πρακτικές και διαδικασίες που πρέπει να ακολουθούνται από τις οικοτεχνίες σε ότι αφορά τις εγκαταστάσεις, την υγιεινή, και ασφάλεια, την ταυτοποίηση των κινδύνων, την αξιολόγηση των κρίσιμων σημείων ελέγχου, τη διασφάλιση της ιχνηλασιμότητας, της επισήμανσης και της γενικότερης ποιότητας με βάση την Ευρωπαϊκή και Εθνική νομοθεσία. Στο σεμινάριο θα παρουσιαστούν και ορισμένες συμβουλές για την καλύτερη προώθηση των προϊόντων με βάση την προσωπική μας εμπειρία.
- Παροχή εξειδικευμένης γνώσης σε θέματα ίδρυσης και λειτουργίας οικοτεχνιών.
- Εκπαίδευση νέων επιστημόνων, παραγωγών και επιχειρηματιών στο χώρο των τροφίμων σχετικά με την τυποποίηση, την επισήμανση, τον ποιοτικό έλεγχο τους.
- Εκπαίδευση σε θέματα λειτουργίας και οργάνωσης της οικοτεχνίας σύμφωνα με τον επίσημο οδηγό του ΕΦΕΤ.
- Παροχή γνώσεων και εργαλείων δουλειάς ώστε οι νέοι επιχειρηματίες να μπορούν ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς στον κλάδο των τροφίμων.
- Ιδιοκτήτες οικοτεχνιών,
- Επιστήμονες κλάδων σχετικών με τα τρόφιμα,
- Παραγωγοί ή/και τυποποιητές τροφίμων και αγροτικών προϊόντων,
- Μικρές μονάδες επεξεργασίας τροφίμων,
- Συμβούλους Συστημάτων Ποιότητας,
- Γεωπόνους, χημικούς, τεχνολόγους τροφίμων, ειδικούς περιβάλλοντος, και συναφών επαγγελμάτων,
- Φοιτητές θετικών επιστημών και συναφών με το αντικείμενο σχολών, καθώς και
- Όσους θέλουν να ασχοληθούν μελλοντικά με την οικοτεχνία.
- Θεωρία εμπλουτισμένη με εικόνες και links
- Παραδείγματα - Υποδειγματικές Ασκήσεις
- Μελέτες Περίπτωσης
- Πρόσθετη Βιβλιογραφία και Δικτυογραφία
- Άμεση επικοινωνία με τον εισηγητή
- Δυνατότητα επιπλέον επικοινωνίας για συμβουλές
- Πιστοποίηση παρακολούθησης
Χρονικός Καταμερισμός του Webinar
Σάββατο 12-06-2021 ώρες 16:00 - 20:00
Θεματική Ενότητα | Οδηγός Ορθής Πρακτικής Οικοτεχνιών-Κανόνες υγιεινής και ασφάλειας και προαπαιτούμενα για τη λειτουργία της
Λειτουργία οικοτεχνίας, υγιεινή, και ασφάλεια τροφίμων, ταυτοποίηση κινδύνων, αξιολόγηση των κρίσιμων σημείων ελέγχου, διασφάλιση της ιχνηλασιμότητας, της επισήμανσης και της γενικότερης ποιότητας με βάση την Ευρωπαϊκή και Εθνική νομοθεσία.
Σάββατο 12-06-2021 ώρες 16:00 - 20:00
Τιμές και Παροχές
Ατομική Εγγραφή
- Τιμή ανά Άτομο
- Έκπτωση 0%
- Εκπαιδευτικό Υλικό
- Πιστοποιητικό Παρακολούθησης
- Άμεση Επικοινωνία με τον Εισηγητή
- ΔΩΡΕΑΝ Εξάμηνη Πρόσβαση στο Μαγνητοσκοπημένο Σεμινάριο
- Περιλαμβάνει ΦΠΑ 24%
Από: 3-6 Άτομα
- Τιμή ανά Άτομο
- Έκπτωση 10%
- Εκπαιδευτικό Υλικό
- Πιστοποιητικό Παρακολούθησης
- Άμεση Επικοινωνία με τον Εισηγητή
- ΔΩΡΕΑΝ Εξάμηνη Πρόσβαση στο Μαγνητοσκοπημένο Σεμινάριο
- Περιλαμβάνει ΦΠΑ 24%
Από: 7+ Άτομα
- Τιμή ανά Άτομο
- Έκπτωση 15%
- Εκπαιδευτικό Υλικό
- Πιστοποιητικό Παρακολούθησης
- Άμεση Επικοινωνία με τον Εισηγητή
- ΔΩΡΕΑΝ Εξάμηνη Πρόσβαση στο Μαγνητοσκοπημένο Σεμινάριο
- Περιλαμβάνει ΦΠΑ 24%
Επιπρόσθετες Πληροφορίες Webinar
Ημερομηνία διεξαγωγής Webinar | 12-Ιουν-2021 16:00 |
Ημερομηνία Λήξης Webinar | 12-Ιουν-2021 20:00 |
Καταληκτική Ημερομηνία | 11-Ιουν-2021 20:00 |
Μέγιστος Αριθμός Συμμετεχόντων | 40 |
Τιμή ανά άτομο (περιλαμβάνει Φ.Π.Α.) | 60€ |
Ομαδική Εγγραφή (τιμές από # αριθμό ατόμων και άνω)
Αριθμός Ατόμων | Τιμή ανά άτομο (περιλαμβάνει Φ.Π.Α.) (€) |
---|---|
3 | 54 |
6 | 51 |
Χρόνος που απομένει για την έναρξη του Webinar:
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
Ο Πασιάς Ιωάννης είναι κάτοχος διδακτορικού και μεταδιδακτορικού τίτλου σπουδών από το τμήμα Χημείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με περισσότερες από είκοσι διεθνείς επιστημονικές δημοσιεύσεις με κριτές, ενώ είναι και συγγραφέας αρκετών κεφαλαίων σε επιστημονικά βιβλία διεθνών επιστημονικών οίκων.
Ως ερευνητής έχει ασχοληθεί με τον ποιοτικό έλεγχο των τροφίμων και φαρμάκων και υπήρξε επιστημονικός υπεύθυνος στο διαπιστευμένο κατά 17025 εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει επίσης εργαστεί ως επιστημονικός συνεργάτης σε υπό διαπίστευση εργαστήρια (π.χ ΕΦΕΤ) και στον ποιοτικό έλεγχο τροφίμων και φαρμάκων.
Έχει πλούσια διδακτική εμπειρία ως εισηγητής σε επιστημονικά σεμινάρια που διοργάνωσαν το πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ενώ έχει και πλούσια διδακτική εμπειρία ως βοηθητικό προσωπικό σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Σήμερα εργάζεται ως Τεχικός Υπεύθυνος του Γενικού Χημείου Έρευνας και Αναλύσεων Πασιάς - Ραπτοπούλου και είναι ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της Webinarium.
|
ΠΡΟΣΕΧΗ WEBINARS
Η διαδικασία εγγραφών στο Webinar αυτού του εκπαιδευτικού κύκλου έχει ολοκληρώθει.
Αν επιθυμείτε να το παρακολουθήσετε μαγνητοσκοπημένο, μπορείτε να το παραγγείλετε στην ενότητα του e-Learning μας